Wednesday, December 14, 2011

Pepperkakehus med Melisglasur

Decorated Gingercookie House with Sugar Frosting



Vi lagde ikke vårt eget fra bunnen i år, og det er sikkert like greit, 
for tror det er nok prosjekter på gang...
Mannen kom hjem med dette pepperkakehuset fra Bjørken en dag han hadde vært på butikken
-han tenkte det kunne være noe som vi jentene kunne kose seg med.
Og det gjorde vi! 

We didn't make our own from scratch this year, which is probably fine,
because I think we have enough projects going on right now....
My husband came home with this ginger cookie house one day he came back from the super market
-he thought it could be something that we girls could enjoy decorating.
And so we did!



Husket ikke helt hvor kronglete det var å montere noe sånt med smelta sukker! 
Men det gikk på andre forsøk - første blei brent...
Brukte ca. 0.5 dl (på ett forsøk, hihi...)
Melis glasuren var den som blei anbefalt på pakken;
ei eggehvite pisket hvit, 
og gradvis tilsette 4 dl melis i løpet av 10 min mens kjøkkenmaskinen pisker.
Så fylle på pose og klippe lite hull i et hjørne.
Skal inrømme at det ikke var så lett som jeg først hadde trodd, 
men det gikk bedre etterhvert...

I didn't quite remember what a head ache it was to mount such a thing using smelted sugar!
(I used 0,5 dl on one try...hahaha...).
But second time was a charm - the first try burnt....
The sugar frosting was the one recommended on the packaging;
one egg white whipped white
and gradually adding 4 dl og powder sugar during 10 minutes while the kitchen machine is whipping.
Then put it into a small plastic bag, close it and cut off a small part of the corner.
I will admit it wasn't as easy as I first had thought,
but I improved as we went....



Ella hjalp litt til med å legge på noe av glasuren, og deretter pyntet hun med sukkerperler i sølv. 
(Hun synes heldigvis de var veeeeldig fine, og like stas som non-stop...)
Så drysset vi litt melis over, gjennom ei sil, for snøeffekt.
Blei jo ikke så halvværst, egentlig, tross alt....
Men langtifra noe kunstverk!
Får skylde på utstyret, da!?....

Ella helped putting some of the sugar frosting, and thereafter she put silver colored sugar pearls.
(Luckily she thought they were veeeery pretty, and just as fun as m&m's...)
Then we sprinkeled powder sugar over it, for snow effect.
It didn't come out so bad, despite everything...
But far from a piece of art!
I guess I can blame it on the equipment!?...


Planen er å lage tradisjon av å spise huset på nyttårsaften. 
The plan is to make a tradition to eat the house on New Year Eve.

Ha en Super Dag!
Have a Super Day!
-Ingvild-

No comments: