Friday, November 26, 2010

God og Varm Ulldress for Barnehagen

Med denne deilige dressen, synes jeg at jeg gamblet ganske mye,. Jeg hadde nemlig ikke noen oppskrift jeg fulgte til punkt og prikke. Som et utgangspunkt brukte jeg den samme oppskriften som jeg strikket Ellas tidligere stripete ulldress fra Nøstebarn, men den går bare opp til 3 år, og jeg ville strikke en som varer ekstra lenge, når jeg først strikker en så stor ting.... og så valgte jeg et tykkere garn og pinner, slik at det skulle gå litt fortere.... Jeg brukte Sandes garn sitt "Smart superwash" garn i 100% ren ny ull, og brukte pinner 4,5 selv om 3,5 var anbefalt for garnet. Jeg fulgte oppskriften i forhold til når det skulle økes, men hadde jo mye færre masker, så antallet måtte jeg gjette. Ellers fulgte jeg Ellas kroppsmål for lengden på armer, bein og bol - og la selvfølgelig til endel cm til å vokse i. Jeg valgte litt kjønnsnøytrale farger- gråmerlet, og en litt frisk lysegrønn (1042), slik at Daniel i framtida skal kunne arve den.... Og det endte opp i noe hun kan bruke...så da er jeg letta, og fornøyd! Og den holder henne varm når hun leker ute i barnehagen, selv på de kaldeste vinterdagene.

Nice and warm wool suit for kinder garten
With this wonderful suit I thought that I was taking a lot of chances, because I didn't have a recipe to follow. But rather I used an old recipe from www.nostebarn.no, the one I knitted Ellas earlier striped wool suit, but it only goes up to age 3 years. So I used it as a guideline. I wanted to knit one that will last her for a while when first doing such a big project...and I also chose a thicker yarn and sticks (Sandnes garn - Smart superwash, 100% pure new wool, and sticks a size bigger than the recommended for it). I chose gender neutral colors (mixed gray, and a light green color). I used the recipe to see how/where to do increases, and followed Ellas body measurements to decide how long sleeves and trunk. And the result was something she can wear, so I am relieved, yet happy! And it keeps her warm when playing outside in kinder garten even on the coldest winter days!

Monday, November 15, 2010

Varme tøfler til små føtter i en fei


Disse deilige baby/barnetøflene i ull er lette og raske å strikke med tykt garn (Eskimo) og tykke pinner str. nr. 7. Jeg strikket dem to størrelser for store, og deretter tovet i vaskemaskinen på 40 grader.



Warm wool slippers to tiny feet in 1-2-3.
These wonderfully comfortable booties are easy and quick to knit with thick wool yarn and thick sticks. I knittet them 2 sizes too big, and thereafter washed them on 40 degrees in the washing machine.
Get the recipe here for free! 

Wednesday, November 10, 2010

Nydelig sparkedrakt i babyull

Klikk her for oppskrift!
Denne lille sparkedrakten i nyfødt størrelse, begynte jeg å strikke på da jeg var gravid med mitt første barn. Da hadde jeg ikke strikket på ca. 14 år, og husket ikke hvordan man strikket hverken rett eller vrang, og oppskriften begynte med perlestrikk....! ..og strømpepinner... Det var litt av en utfordring. Det første beinet tok så lang tid, at mora mi var overbevist om at jeg aldri kom til å få den ferdig. Men sta som jeg er, så klarte jeg det! Dressen er egentlig ment som en dåpsdress, og dåpskjolen er en slags forklekjole. Men jeg synes dressen var så søt, og hadde ikke tenkt å bruke den til det formålet. Oppskrifta fikk jeg av tanta mi. Hun hadde spart på den fra et ukeblad fra 2002. Jeg fant senere ut at det var Drops design. Jeg brukte hvit Merino Babyull Superwash, med strikkefasthet 28m, og kom fint i land med det. Til tross for at jeg strikket VELDIG stramt som nybegynner...

Adorable jumpsuit for newborn in wool
I started knitting this baby jumpsuit when I was pregnant with my first child, and hadn't knit for about 14 yrs. That was an enormous challenge, because I didn't remember how was right and wrong, and it started with pearl knit....! My mom thought I had taken on more than I could handle, because it was going so slow. But stubborn as a mule, I finished it before my daughter was born. It is meant to be part of a christening dress/outfit, but I never intended it for that purpose. Instead of the yarn recommended in the recipe I used Merino Babyull Superwash, and it worked out great.

Click here for recipe!